Υπόγειο • Σχετικά με το εργαστήριο και το δημιουργό του

ΜΕΝΟΥ

Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική περίπου στα δέκα μου χρόνια, μαθαίνοντας μπουζούκι πλάι σε έναν πρακτικό δάσκαλο για κάποιο καιρό. Κι αφού μου είχε κολλήσει το μικρόβιο, ξεκίνησα να καταπιάνομαι και μ’ άλλα μουσικά όργανα. Προχωρούσα μόνος, χωρίς καθοδήγηση, ωδεία ή δασκάλους.

Κι εκει που έβρισκα τη μουσική, λίγο μετά την έχανα. Μπαινόβγαινε στη ζωή μου. Κι αφού πήρα δύο πτυχία Πανεπιστημίου, κι αφού έκανα του κόσμου τις δουλειές, αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με αυτο που με γεμίζει πραγματικά. Τη δημιουργία. Κι έτσι προέκυψε το Υπόγειο Μουσικό Εργαστήριο.

Το Υπόγειο είναι ένας χώρος της παιδικής μου ηλικίας, που στεγάζει όλη μου τη δημιουργικότητα. Ένα χώρος για σύνθεση μουσικής, συγγραφή στίχων, ηχογραφήσεις, μαθήματα, πρόβες, μελέτη, σκιτσογραφία κ.λπ.

Περισσότερα

Προφίλ

Ο Ανδρέας Γκολφινόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1985. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ του Πολυτεχνείου Πατρών και πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, από Προσχολική μέχρι Τριτοβάθμια.

Μουσική

Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Παίζει πληθώρα μουσικών οργάνων, τραγουδά, συνθέτει μουσική, γράφει στίχους. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία λαϊκών μουσικών οργάνων. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα γύρω από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παιδικού τραγουδιού, με τη μορφή πτυχιακής εργασίας. Ώς μουσικός έχει εργαστεί σε πολλά μαγαζιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Διαθέτει στούντιο ηχογραφήσεων, στο οποίο έχει ηχογραφήσει μόνος όλα τα τραγούδια που έχει συνθέσει.

Υπόγειο

Από το 2016 έχει οργανώσει το Υπόγειο Μουσικό Εργαστήριο, ένα χωρο με χρώματα και ήχους από ρεμπέτικο, παλιό λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Παραδίδει μαθήματα λαϊκών οργάνων σε μικρούς και μεγάλους, αναλαμβάνει παραστάσεις, ηχογραφήσεις, ενορχηστρώσεις και συνθέσεις.